2017. augusztus 18., péntek

Új hastáncos melltartó

A hastáncos fellépésekre a ruháink egy részét varratjuk vagy magunk készítjük, például a melltartóinkat. Az első fellépésemre is én csináltam a sajátomat, amit kb. egy év múlva cseréltem le egy új, profibb darabra. Profibb abban az értelemben, hogy sokkal átgondoltabb volt a koncepció és a megvalósítás is, megszabadultam a pántjaitól, beborítottam az egészet fekete anyaggal, és az új pántok fém karikák segítségével kereszteződnek a háton. Azóta is abban lépek fel, szeretem is nagyon, de már elég régóta megvan, plusz közben csináltam még egyet (vettünk csodás új szoknyákat, amikhez passzoló felső dukál :)) és elindult a vezérhangya, hogy jó lenne egy új fellépős melltartó, egy elegánsabb, sötétebb, ezüst színű díszekkel... szép lassan be is szereztem mindent hozzá, már csak rá kellett szánnom magam.
Egy kész melltartót alakítottam át, ahogy az előzőeknél is. Az egyik kolléganőmtől kaptam úgy egy éve és már akkor tudtam, hogy tökéletes lesz erre a célra. Hasonlóképp dolgoztam, mint korábban, és egyre jobban megy a dolog, látszik a gyakorlat, végig pontosan tudtam, mit csinálok, elég jó érzés :) az egyetlen, ami miatt lassan haladtam, hogy egy elég rugalmas anyagú, puha kosarú melltartó volt, nehezebb volt rásimítani, eligazgatni és rögzíteni rajta az anyagot, mint a korábbiakra. Viszont a formája és a mérete tökéletes, ilyen szerencsés együttállásnál pedig az ember nem válogat, és bár még nem volt alkalma éles bevetésre, nagyon kényelmesnek érzem (kényelmesebbnek, mint az előzőt), szóval asszem megérte a macerát.


A díszítést sem kapkodtam el... Na nem mintha olyan bonyolult lett volna a dolog, egyszerűen annyira tökéleteset akartam, hogy néha csak elővettem és nézegettem, álmodoztam, mi legyen rajta, de hozzá sem nyúltam. A fém díszek és szerelékek egyébként a legkülönbözőbb forrásból származnak, van, amit Pécs (azóta bezárt) keleti boltjában vettem, van, amit Aliexpressről rendeltem, van, ami a rövidáruból vagy kreatív boltból jött haza, és olyan is, ami ékszeralapanyag gyanánt mindig előfordul a készletemben. Kagylót is szerettem volna rá, rendeltem vagy ötvenet, de végül nem éreztem passzolónak, így csak egy fémszínűt varrtam fel. A lelógó zöld gyöngysorral is mást terveztem, szerettem volna rávarrogatni, de csak nem akart szépen állni, úgyhogy újraterveztem a dolgot :) amúgy is szeretem ezt a megoldást, vékony lányoknál eltereli a figyelmet a bordákról. Erősen gondolkodtam egy-két apró szegecsen is, de végül elengedtem, sehova nem illett igazán. Ami új és hiába tetszett, korábban valamiért nem alkalmaztam, az a díszítés a pántokon. Ad egy kis pluszt az egésznek.Élőben szebb, irtó elégedett vagyok, bevittem megmutatni a kolléganőmnek és csak dagadt a mellem, komolyan :)

Holnap pedig fel is avatom ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése