2017. október 31., kedd

Halloween tag Tipegő Zombitól

Hova tűnt az elmúlt év? Mintha tegnap lett volna tavaly Halloween.
Évek óta először, ma végre eljutok egy Halloween buliba, koncertekkel és beöltözéssel, még mindig alig merek belegondolni... beszámolok majd mindenképp, meg ha tényleg sikerül beöltöznöm, arról is, de jó szokásomhoz híven, szerettem volna egy kérdéssort is kitölteni. Böngészgettem, van-e olyan a témában, amit még nem töltöttem ki, és Dórinál rá is akadtam egyre. Most én viszek taget Tőled :)


Mi a kedvenc halloweeni filmed?
Amikor ilyen kérdésekre próbálok válaszolni, mindig keresek valami ajánlót vagy listát halloweeni filmekről, hogy mégis legyen fogalmam róla, mit takar a kifejezés... Halloween idején játszódók? Klasszikus horror filmek? A holló?
Na mindegy, valahol megy majd az Addams Family 1-2, ha itthon ragadnék, szívesen bevackolnám magam elé :)

Van valamilyen emlékezetes (félelmetes és/vagy vicces) momentuma számodra?
Nem mondhatnám, bár az Akvárium-Terrárium pincéjében, a gondozókkal és önkéntessekkel karöltve halálra rémisztgetni a látogatókat minden évben nagyon jó buli volt.

Mennyire élvezed/várod a halloweent? Miért?
Nagyon :) a külsőségei egy dolog, de számomra van valami morbid csodája annak, ahogy szemberöhögi az ember a halált.

Válassz három valakit, akinek beöltöznél. Kik lennének?
Behemót, Vengerbergi Yennefer, Halál (The Sandman).

Mi a kedvenc halloweeni sminked, ruhád, frizurád? (lehet több is)

Mostanában rákattantam a vénákra, de nem találtam még olyan jelmezt vagy alkalmat, ahova kipróbálnám, na meg türelmem se lenne hozzá.Mi a kedvenc halloweeni dekorációd?
Koponyák minden mennyiségben jöhetnek, bár ez részemről nem kifejezetten halloweeni. Képeken a lelógó dekorok tetszenek a legjobban, de ha abból indulok ki, mennyire tud idegesíteni a ruhaszárító a fürdőben, valószínűleg ilyen sosem lesz az otthonomban.

Melyik a kedvenc fantázia lényed (pl. vámpír, zombi, vérfarkas…stb)?
Vámpír, egyértelműen. Meg az Alien.

Mitől irtózol/félsz?
Csigák.
A régi blogon talán sosem említettem, szóval csak most, csak nektek.

Hiszel a szellemekben?
Nem. De még bármi kiderülhet.

Ha egy töklámpás fénye mellett találkozhatnál bárkivel (akárkivel, élő, holt, kitalált figura), ki lenne az? Miért?
Vár még néhány tag piszkozatban, az egyikben van is hasonló kérdés, és ugyanazt válaszolnám itt is:
Gabrielle de Lioncourt mindig is egy rejtély volt számomra, de Pandorával is el... kávézgatnék, vagyis hát én kávéznék, Ő meg remélhetőleg nem inna semmit. Senkiből.


Ti mit terveztek ma estére? :)

2 megjegyzés:

 1. Láttam ezt a bejegyzést a bloggerben listázva, rákattintottam, és üresnek dobta ki, úgyhogy a ma reggeli semmittevésben tudtam elolvasni. :/ Nem tudom, mi lelte a bloggert.
  Azért örülök, hogy találtál magadnak „kacatot” nálam. :)
  Lehet, hogy ez egy nagyon csúnya hozzáállás, de én szeretem a Halloweent. Beöltözni, horrort nézni, tököt faragni. Ha hívnának buliba, elmennék. Ha lehetne édességet gyűjteni, mennék. Mert sokkalta inkább fogom meg egy ünnepnek a személyes, boldog oldalát, mint azt, hogy kimegyek a temetőbe, gyertyát gyújtok és sírok. Úgyse a halottakat siratjuk, hanem saját magunkat. Én pedig, nem szeretek valaki halálára emlékezni, inkább az életére, a születésnapjára – ettől függetlenül gyújtok mécsest.
  A főnököm kötött belém, hogy minek ez, nálunk Mindszentek van. Végighallgattam, hogy szerinte hülye vagyok, és dolgoztunk tovább. :/
  Halálként és Behemótként megnéznélek!
  A csigákat gyűlölöm. Végre valaki nem vagyok ezzel egyedül a világban. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Néha nagyon buta a rendszer :/

   Én nem hinném, hogy a kettő kizárja egymást, és egyet tudok érteni Veled, fontos, hogy ne magunkért szomorkodjunk, és egy kicsit az életet is ünnepeljük. Egyébként is, a Mindenszentekkel példálózni úgy, hogy teljes a homály a fejekben, hogy mi a Mindenszentek és a Halottak napja, szóval ez így kicsit képmutató.
   Idén, mikor apumékkal kimentünk a temetőbe, annyira kellett mosolyognom :) egy sorral odébb volt egy roma család, ők hoztak magukkal sört, bort, felbontották, ittak kicsit belőle, aztán lerakták, majd gyújtottak két szál cigit és otthagyták a síron. Közben végig veszekedtek, olyan élettel teli volt, tetszett. Minden évben azon poénkodunk, hogy a nagyapám sírjához pár szál kolbászt és egy korsó sört kellene inkább vinni :)

   Halálig eljutottam, majd nézd meg :) Behemót talán jövőre.

   Á, végre valaki megért :D összerezzenek a látványuktól is.

   Hát én köszi a taget :)

   Törlés