2017. október 9., hétfő

Kedvencek - szeptember

Nem vagyok elkésve, még nem :)

OlvasnivalóItt nehéz igazságot tenni, de legyen talán Gaiman régóta húzott-halasztott novelláskötete, a Felkavaró tartalom (a Lord Valentine kastélya is fantasztikus, de arról - vagy a trilógiáról - még biztosan lesz szó). Tavasszal, az Amerikai istenek befejeztével azonnal előkaptam ezt és a Törékeny holmikat, mindkettőben van egy-egy novella Árnyékkal, amiket gyorsan be is faltam. Tetszettek is, a Felkavaró tartalom viszont itt elakadt és csak hónapokkal később vettem fel a fonalat. Ami hiányzott, az a Gaiman-féle kommentár a novellákhoz, én ezeket nagyon szeretem. És valahogy, nem is tudom, ezek az írások most nem voltak olyan erős hatással rám, és összességében nem is volt olyan felkavaró élmény, mint a Tükör és füst vagy a Törékeny holmik, amik olykor tényleg kitéptek belőlem valamit. Persze vannak ebben is nyugtalanító darabok (a legjobb értelemben), de a legtöbb inkább megmosolyogtatott valamilyen módon, ami egészen új élmény volt. Tetszett.


NéznivalóVégre egyben, teljes egészében megnéztem a Más világot. Fel nem fogom, hogy maradhatott ki, mindig is látni akartam, de vagy elaludtam vagy máshoz volt kedvem, pedig igazán kár lett volna lemaradni róla. A történetről nagyon röviden annyi, hogy adott egy csonka család, fényérzékeny gyerekekkel és enyhén idegbajos anyával (meg a háborúban eltűnt apával), akik egy iszonyúan félreeső, régi házban élnek, ahová új személyzet érkezik, de mintha nem ők lennének az egyedüli új lakók. Az anya bármennyire is próbálja tagadni és reális magyarázatot keresni, nagyon úgy tűnik, hogy kísértetek vannak a házban, és a szolgálók körül sem stimmel valami. Sőt, az anyával sem stimmel valami... Baromi hangulatos, igazi hátborzongatós film.

Hallgatnivaló


Még mindig Alice Cooper hatása alatt vagyok. A koncerten elhangzott a School's Out, méghozzá az Another Brick in the Wall-al összedolgozva. Keresgéltem, de nem találtam az Alice-számok között, azt hittem, olyan különlegesség, amit csak élőben szoktak előadni. Aztán csak meglett a titok nyitja, ugyanis Alice Coopernek, Joe Perry-nek és Johnny Deppnek(!) van egy közös bandája, a Hollywood Vampires, és az azonos című albumukon szerepel ez a szám. Brian Johnson és Slash is közreműködött benne, minden másodperce aranyat ér.Mik voltak a Ti kedvenceitek?

2 megjegyzés:

 1. Alice Cooper, no igen :) A lányom (8) azt mondta, hogy szerinte szép (!) és hogy szeretne elmenni a koncertre, amin te is voltál. Azért még kihagytuk. De hamarosan sor kerül rá, mert anyja is szereti :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mond valamit, vénségére szinte szebb a mosolya, mint korábban :D egy élmény, ha legközelebb erre vetődik, ne hagyjátok ki.

   Jó fej lányod lehet :)

   Törlés