2017. október 25., szerda

Madárkoponyás medál

Evezzünk vidámabb és kreatívabb vizekre :)
Még tavaly rendeltem valami irdatlan mennyiségű alapanyagot, mindenféle magyarországi ékszerkészítős webáruházból. Köztük annyi fityegőt, amit talán az életben nem használok el :) agancsok, sárkányok, denevérek, madárkoponyák. Utóbbiból asszem ötöt, ami nem hangzik soknak, de tekintve, hogy nem adom el a saját készítésű ékszereimet, saját használatra azért mégsem kevés. Egy kapott egy szerelőkarikát és önmagában hordom, különböző láncokon. Egy pedig erre a medálra került fel.


Az ötlet a Pinterestet bújva jött, böngészgetés közben (ami egyre ritkább, fárasztanak az ajánlott pinek) ehhez hasonló medálokra bukkantam és gyorsan el is könyveltem magamban, hogy én ilyet sajnos nem tudok csinálni. Aztán csak nem hagyott nyugodni, egyre többet gondolkodtam rajta, egyre többször vettem elő az alapanyagokat, nézegettem, illesztgettem őket, és egyszer csak nekiestem.A madárkoponyáról lecsíptem fogóval az akasztót (meglepően könnyen megadta magát) és dörzspapírral simára smirgliztem a maradványait. Na nem teljesen simára, maradt két pici csonk, de belefér. Mivel a csőre hosszú és túlnyúlik a medálalapon, annak a csipkés széléről is lecsíptem a legalsó hurkot, furán mutatott volna a csőr vége mögött. A koponya üreges, valamivel ki kellett tölteni, hogy stabilan rá tudjam ragasztani a medálalapra, utólag persze rengeteg jobb ötletem van, elsőre viszont a süthető gyurma ugrott be. Nem nagyon használok, de volt itthon egy kevés, bekentem ragasztóval a koponya belsejét, majd jól megtömtem vele és elsimítottam az alját. Ezután napokra állni hagytam, hogy lássam, hogyan viselkedik, megszárad-e, keményedik-e kicsit, közben átkentem párszor a medálalapot fekete lakkal (amiben van még hova fejlődni, egyenetlen lett). Végül a koponyát felragasztottam az alapra, a fejrész fogja oda, illetve egy pötty ragasztó ott, ahol a csőr a medálhoz ér. Egy egyszerű karikát nem éreztem volna hozzáillőnek, így kapott egy medáltartót is.


Azt kell mondjam, tökéletes lett, pontosan ezt szerettem volna. Stabil és gyönyörű, pontosan olyan, amilyennek elképzeltem, habár meglepően nehéz :) fantasztikusan mutat láncon és szaténszalagon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése