2017. november 12., vasárnap

Halloween parti, avagy stenonis Halálként

Egy rövid jelentés az idei Halloweenről, beszámolónak azért nem merném nevezni :)


Hosszú évek óta először rendeztek olyan Halloween bulit a városban, ami nekem való, mióta a Toxic bezárt, semmi hasonló nem volt - eléggé más lett a rockélet itt Pécsen, mióta az a hely nincs meg. Nagy koncertekre alkalmas helyszín mindig volt és lesz, a kicsi, olcsó rockbulik viszont csak az utóbbi egy-két évben pörögtek fel újra. A Ti-ti-tá koncertjeit kimondottan élveztem mostanában, és idén Halloweenkor minden klappolt: klassz pécsi bandák, jó kis helyszín, rock 'n' roll és beöltözés, szóval mikor ezt meghirdették, azonnal felvéstem a naptárba, és fel is kerekedtünk egy barátommal kivenni a részünket a mókából.Nem akartam túlságosan beleélni magam, de maximálisan behozta az elvárásaimat :) nemcsak a zenekarok (bár az is elég lett volna, ha ők hozzák a formájukat), hanem a hangulat, egyszerűen fergeteges volt. A kisebb bandák koncertjein most is sokszor csak lézengenek az emberek, olyan... méltatlan. Most jó sokan voltak, olyan volt besétálni a hely udvarára, mintha hazaérnék. Olyan volt, mint régen. És sokan be is öltöztek, a kedvencem a steampunk srác volt, aki olyan méltósággal sétált a pálcájával, amit tanítani lehetne.

Ó, és a bandák:
Szofistick - róluk lemaradtunk, én táncórán voltam, Tomi csocsóedzésen
Skoge - viszonylag friss dirty rock banda, van még hova fejlődniük, de állati jó bulit csináltak, érdemes lesz figyelni rájuk.
Rumproof - róluk már biztos hallottatok, kalózmetál, most találtak rá igazán a saját hangjukra, elhagyták a feldolgozásokat. Számomra kissé egyhangú, de azt hiszem, ez nem az ő hibájuk.
Triton - idejét sem tudom, mióta járunk a koncertjeikre, egy koponyarepedést is összeszedtem az egyiken tíz évvel ezelőtt... ahh, nosztalgia. Ossiant és Pokolgépet játszanak, tökéletesen, kedvesen, alázattal, és az énekes hangjáért meg kell halni. Az ő koncertjük lett volna részemről az este fénypontja, ha a legnagyobb darab részeg elemek nem dülöngéltek volna be háromsornyi helyet. Azért jó volt :)

A Rumproof jelmezversenyt is rendezett, ebbe nem szálltam be (most már sajnálom, lenne outfit fotóm :)), de a hetekkel korábban kitalált jelmezemben bulizni enélkül is egy élmény volt. Halál voltam, ami a negyven percen keresztül tökéletesített Hórusz szem sminket leszámítva egy könnyű mutatvány volt: fekete top, farmer, kesztyű, rúzs, szegecses öv és karkötők, és persze ankh a nyakba. A sminkemen és a hajamon filóztam a legtöbbet, de miután eldöntöttem, hogy nem fogom feltupírozni a hajam és nem a könnyezős jobb szemem köré rajzolom az ikonikus mintát, egész természetes volt az ötlet, hogy ne lemásoljam Halál külsejét, hanem alakítsam magamhoz kicsit.
Az outfit nem nagyon tért el, fekete farmer, hosszú szárú csizma, szegecses öv, spagettipántos top, rajta egy vászon motorosdzsekivel, mellé pedig a kedvenc félkesztyűmet és a saját készítésű The 69 Eyes ankhomat viseltem, a hajamat csak jól oldalra fésültem a szememből, és valódi Hórusz szemet kanyarítottam a bal szemem köré (a jobbat simán körbehúztam). Imádtam viselni. Csodásan éreztem magam, teljesen én voltam, a smink stílusa és mennyisége pedig egyszerűen hiányzott, nem szánok rá túl sok időt mostanában.

                         

Mielőtt megkérdeznétek, egy ember ismert fel, legalábbis azt hiszem, elég részeg volt... viszont a sminket sokan megdicsérték, főleg lányok, akik tudják, mennyi meló lehet benne. Megosztanám még a legszebb bókot, amit kaptam, egy srác már elköszönőben volt a barátaitól, mikor kiszúrt, odajött hozzám, köszönt, elmondta, hogy csodálatosan nézek ki (így, szó szerint), szép estét kívánt és elment. Olyan jó érzés volt :)

Élőben ennél több szemöldököm van, eskü.

Ti ünnepeltetek valahogy? :)

2 megjegyzés:

 1. Milyen amúgy a Tititá a Toxichoz képest? Nem voltam még ott..
  Fura érzés, hogy a Skoge hozzám több viszonylag közelebb álló emberekből áll, a Rumproof énekese meg a miénk is volt.
  Nagyon szép a szemfestés, mély tisztelettel tekintek azokra, akik ennyire uralják a mozdulataikat. Én egy ideje nem festem a szemem, mert képtelen vagyok erre :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valami nem változik, gondolom.

   Kisebb, egyterű, és nincs külön leülős rész, tehát ha megy a zene, akkor csak az udvarra lehet kimenni beszélgetni, és a mosdókhoz is azon át vezet az út. De legalább van udvar :) azért az hangulatos, de a belső rész inkább korrekt, mint kiemelkedő.
   Nyílt nyáron egy hely még, a Burock, az eszméletlen hangulatos lenne, ha elkülönítenék a színpad előtti teret és a leülős részt (korábban is volt rockkocsma a helyén egy rövid ideig, az valahogy megoldotta), mert így van egy helyiség, pici színpaddal, pici tánctérrel és rohadt sok asztallal, nem mintha tudnál ott ülve társalogni, amikor megy egy koncert.

   Köszönöm szépen :) napi szinten ennyire én sem, mindig letudom a reggeleimet valami gyorsabbal.

   Törlés