2017. november 8., szerda

Kedvencek - október

Be akartam számolni előbb a Halloween-buliról, de valaki lusta volt fotókat és bejegyzést szerkesztgetni - ez a valaki én voltam. Talán hétvégén :)


OlvasnivalóBefejeztem végre a Lord Valentine kastélyát, többnyire a buszon volt időm olvasni, de ezek a leírások sokkal többet érdemeltek volna, így elég lassan haladtam vele. Pedig nagyon tetszett. Volt bennem némi hiányérzet, mert ez egy elképesztően naiv és könnyed sztori: a szereplők egytől egyig kedvelhetőek, a konfliktusok gyorsan és egyszerűen elsimulnak, a kalandok pedig olyan... kalandosak, na nem annyira, hogy izgulni kelljen a végkimenetelért, de akkor is. Elég egyhangú egy idő után, ugyanakkor ez a könnyedség nagyon szórakoztató is. Arról nem is beszélve, hogyan tárul elénk Majipoor, a bolygó világa, ahogy utazunk a főszereplőkkel, elsősorban Valentine-nal elveszett öröksége felé. Elképesztően részletes és nagyon hosszú leírásokról van szó, abból a fajtából, amitől csak még többet akarsz tudni Majipoor éghajlatáról, szokásairól, értelmes lényeiről és közigazgatási rendszeréről. Bár nagy életbölcsességeket nem kell várni tőle, én azért találtam benne megszívlelendő tanácsokat, a felelősség felvállalásáról, és a nehezebb út vállalásáról.


NéznivalóEgészen minimális listából válogathatnék, ha lenne lista... de befejeztem a Shadowhunters második évadát és egész jó volt. Na, nem volt egy magasröptű valami, és hiába figyel ott az e-book olvasómon, továbbra sem tudom rávenni magam, de kell az ember lelkének néha egy kis fantasybe oltott tinidráma. Egy kis igazi guilty pleasure, hiába van annyi, már ránézésre is sokkal jobban megírt és előadott történet a sorozatpiacon. Mentségemre szóljon, Will Tudor Sebastianja egészen csodálatos.

Hallgatnivaló


Nem nagyon reklámozom, de eddig különösebben nem szerettem a The Cure-t. A Burnt igen, hogyne, de akárhányszor próbáltam közelebbről megismerkedni a zenekar munkásságával, arra jutottam, hogy ez nem, nem tudom elviselni. A múltkoriban hosszasan beszélgettünk zenéről egy picit távolabbi kollégával, aki ajánlott nekem két The Cure albumot, amiért nem tudok elég hálás lenni. A Kiss me... csak félig-meddig talált be (album szintjén nem, egy-egy szám erejéig sikerült neki), a Pornography viszont kilóra megvett. Minden másodperce tömör, sötét, gótrock gyönyör.


Mik voltak a Ti kedvenceitek? :)

2 megjegyzés:

 1. A Lord Valentine kastélyát olvastam én is. Egyet értek veled a leírtakban.

  Októberi kedvencek? Hm.
  Könyv: blogokat olvastam, arra volt időm. Belekezdtem egy könyvbe, de még nem vagyok a végén. Ámbár tetszik, csak mégsem lesz októberi kedvenc.
  Film: A Baywatch film.
  Zene: Finntroll: Under Bergets Rot. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Olvastad a folytatásokat is?

   Volt néhány pillanat, mikor úgy éreztem, látnom kell azt a filmet, valószínűleg jól esne kiröhögni az eredeti sorozatot, de mindig taszított kicsit az egész Baywatch téma, szóval nehéz a döntés :)

   Törlés