2017. december 14., csütörtök

Könyvjelző karácsonyra

Én egy olyan jófej helyen dolgozom, ahol van ajándékozás karácsonykor. Igazi, kedves ajándékozás, nem az a nyűglődés, amire sokan a suliból emlékeznek. Több hagyományunkat meg is kérdőjeleztük idén, hiszen ahogy változik az iroda személyi összetétele, úgy változhatnak a közösségi igényeink is, van, amit elengedtünk, ezt viszont még mindig szeretjük. Úgyhogy már tart a kis eszem-iszom, amibe mindenki hozott valami finomat, és persze húztunk neveket is a kalapból.


Az ajándékozottam pedig Dalma, az irodavezetőnk. Két éve is Őt húztam, akkor ékszerszettet kapott, idén pedig elsősorban valami Narniásat szerettem volna adni neki. Nagyon közvetlen a kapcsolatunk, gyakran beszélgetünk magánéleti témákról és Ő is táncol, ezeket az élményeinket különösen jó megosztani egymással. És bár nem ismerős SFF témákban, lelkesen hallgatja a fantasy és sci-fi olvasmányélményeimet, és nemrég elmesélte, hogy a testvéreivel gyerekként imádták a Narnia Krónikáit. Dalma vallásos és mondta, hogy régóta szeretné felnőtt fejjel, a bibliai utalások ismeretében újraolvasni.

Ezek mentén szinte adta magát a dolog, valami könyveset szerettem volna és egy szép C. S. Lewis idézetet, hát akkor legyen könyvjelző. Gyors gúglizás után ábrát is találtam az idézet mellé, és egy kis (kis, haha) mezei Paint szerkesztéssel meg is született a terv, már csak a gyakorlatban kellett megvalósítani. Innen is köszönöm a javaslatokat a Kézműves molyok zóna tagjainak :) több nehézség után a vékonyabb karton + matt lakkspray kombó mellett döntöttem, nem volt könnyű menet, azt hittem, nem kapok lakkot, a vastagabb, strapabíró kartont pedig nem vitte a nyomtató, de végül csak elkészült. Sajnos csak egy közepesen vacak telefonos képre futotta, de már ennek is örülök, az ajándékba szánt kreálmányaim szinte soha nem jutnak el a 15 perc hírnévig.


Kapott még egy üveg kávélikőrt, már írom a receptjét :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése