2018. január 10., szerda

Kedvencek - december

Gondolkodtam rajta, hogy írjak-e valamilyen évösszegző kedvences bejegyzést, de elvetettem az ötletet, nem írok eleget ahhoz, hogy legyen értelme, talán jövőre idén. Úgyhogy folytatjuk a havi témákkal, majd év végére kiderül, érdemes-e belőlük mazsolázgatni.

Olvasnivaló


Egy molyos kihívás miatt álltam neki ennek a MAGUS könyvnek (bár már előtte is szemeztem vele az uracskám polcán), és mivel úgy volt, hogy szerepjátékkal töltjük a szilvesztert, nagy lelkesedéssel vetettem bele magam. A játék sajnos elmaradt, a könyv viszont bejött - bár még nem sokat játszottam, sok történetbe belehallgattam korábban és klassz volt figyelni a sémákat, amiket mi is alkalmazunk, akár a kaland felépítésénél, akár a karakterek előéletének megalkotásánál. Azt hiszem, ez nem számít klasszikus MAGUS történetnek, de minimális háttértudás is elegendő hozzá a világról, minden más pedig megtalálható a függelékben. A könyv novellákból áll, amik jól illeszkednek mind a kerettörténethez, mind egymáshoz, a sok szerző miatt pedig változatos, izgalmas élményt nyújtanak, és úgy is szórakoztatóak tudnak lenni, hogy nemigen akad bennük kedvelhető szereplő. Hiába nem izgat a fogadást kötő felek sorsa, így is izgatottan várom az eredményt :)

Néznivaló


Star Wars! Olyan élményt nyújtott... nem fogok nagy szavakkal dobálózni, biztosan vannak ennek a filmnek is hibái, amiket jobban fogok látni később, de mindenből, amiért szeretem ezt a történetet és ezt a világot, adott egy kicsit, és sok olyan elemet, ami az előző epizód után kilógott, elfogadhatóvá tett, elsimított. A csúcsot Luke jelenetei jelentették számomra, de tetszik az is, ami Renben megy végbe, várom, hogy Rey mire lesz hivatott és basszus, végre láthattuk, hogy néz ki megérkezni a hiperűrből... elég királyul.

Hallgatnivaló


Korábban nem nagyon hallgattam karácsonyi zenéket az ünnepek körül, de idén, mikor végre volt hangulatom foglalkozni vele, mindig tettem be valamit. Néha klasszikust (Sinatra verhetetlen), máskor viszont valami kevésbé... stílusidegent, egész konkrétan Tarja Turunen vagy Rob Halford karácsonyi albumát. Nagyon nehéz kedvencet választani, de talán a legkevésbé konkrét ünnepi dal, a Together varázsolt el legjobban - ezt bármikor tudnám hallgatni.


Ti szoktatok éves kedvenceket avatni? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése