2018. március 15., csütörtök

Farsangi jótékonysági hastáncest - képes-videós beszámoló

Na jó, olyan sok kép nincs, de videó tényleg van.
Amúgy nem igazán tudom, hol kezdjem, nem tudom, szeretnétek-e hosszú monológot olvasni arról, hogy milyen volt együtt felautózni Pestre, napszemüvegben és téli kabátban grasszálni és szelfizni, sütizni és kávézni, kvázi kirándulni... lehet, hogy inkább onnan érdemes mesélnem, hogy beléptünk a Darshan kapuján.
Előző nap tartottunk egy jelmezes főpróbát, ami királyul sikerült, úgyhogy pozitív előérzettel érkeztünk, ráadásul nagyon időben voltunk, ami nekem fontos, a kapkodás rossz hatással van rám. Bár rögtön ideges lettem, amint megláttam, hogy színpad helyett egy lenti részt különítettek el tánctérnek (erről mondjuk tudtam), ahol van két oszlop, szóval amíg oda nem mentünk Bogival és át nem néztünk pár részt, azon görcsöltem, nekimegyek-e majd az egyiknek.
Lent viszont fantasztikus volt a hangulat, az ottani táncterem lett kijelölve öltözőnek, a nagy tükörnél sminkeltünk és öltöztünk, az est házigazdája, Joós Judit is többször lejött hozzánk és a lányaihoz. Készült egy csomó backstage fotó, be lettem mutatva egy csomó embernek, és egyáltalán nem éreztem magam kapcsolt résznek, Bogi tudatosan is figyelt arra, hogy ez ugyanúgy az én estém is legyen. Fellépő voltam, bemondták a nevem :D

Ami még fantasztikus volt (ezt a szót sokszor fogom használni), hogy mindenki megnézte a többieket. Láttam már olyan rendezvényt, ahol amint valaki letáncolta a magáét, lelépett, itt ez egyszerűen elképzelhetetlen volt. Mindenki kíváncsi volt a másikra, én is csak akkor nem követtem teljes figyelemmel a táncokat, amikor mozogtam, melegítettem, mert féltem, hogy nem fogom tudni szépen kimozdulni a koreónkat. Ez egyébként sokat segített abban is, hogy ne feszüljek be (olyan nagyon), jó volt nézni a többieket, jó volt a része lenni. És tulajdonképpen az is segített, hogy két számmal előttünk egyszer csak odajött az egyik szervező táncos, hogy az előttünk lévő táncos késik, szóval akkor mi jövünk. Úgyhogy lerúgtuk a tutyinkat, megigazítottuk a maszkunkat és mentünk, megijedni sem volt időm.Nagyon közel volt a közönség, azt hittem, ettől teljesen kész leszek, meg egyáltalán, új hely, új közeg, méghozzá szakmai közeg, ahol tényleg szeretnék jól teljesíteni, szeretnék jó lenni, de minden rendben volt. Minden jó volt. Izgultam, de jó, lendületet adó értelemben. Azt hiszem, ha ez nincs meg, onnantól nem is érdemes csinálni... De nem pánikoltam. Minden idegszálammal jelen tudtam lenni, végig koncentrált voltam és egész jól át is tudtam adni magam, ki tudtam fejeződni. Van még bőven hova fejlődni a színpadi jelenlétet illetően, de nagyon jól éreztem magam közben, élvezettel táncoltam, és ez látszik is a felvételen.
Utána pedig jött az igazi fantasztikum, mert nemcsak Bogit, hanem engem is megállítottak, más táncosok, Bogi ismerősei, random vendégek, hogy elmondják, mennyire tetszett a táncunk, hogy milyen jók voltunk. Az egyesülettől (aminek a gyűjtés ment) is elkapott minket egy hölgy, mert mi tetszettünk neki a legjobban. Őrület. Nagyon pozitívak voltak a visszajelzések, és rettentően sokat jelent, hogy a szakmából  kaphattam ilyeneket, és hogy nekem, baszki nekem mondják, az tényleg hihetetlen volt.
Van egy jellemző, fellépés utáni euforikus állapot, amit át szoktam élni, az este további része nagyjából ebben telt. Mi az est vége felé táncoltunk, Boginak is volt egy szólója, utána következett két poén tánc (képzeljetek el ATS-t a Cotton Eye Joe-ra), majd a csoportképek, a gratulációk egymásnak, a nyüzsi a tánctér környékén és lent az öltözőben... fantasztikus volt. Az egész.

Az ömlengés befejeztével, íme a videó, tűkön ülve vártam már, és egész elégedett vagyok vele. A technikai hiányosságaimat persze látom, van, amin jelenleg is tudatosan dolgozom, de maga a tánc, a koreográfia a lehető legjobban sikerült, nagyon szép és hatásos az egész. Bogi is elégedett, fel is tette a Youtube csatornájára, ha beírom a nevem, kidobja ^^ Remélem, Nektek is tetszik :)


Köszönöm, ha elolvastátok!

2 megjegyzés:

 1. Élvezetes volt ezt olvasni, picit mintha ott lettem volna. :)
  Örülök, hogy jól sikerült, és szeretek hastáncos videókat nézegetni (bár kevés közöm van hozzá).

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy sikerült átadni, milyen élmény volt :)
   Köszönöm :) majd igyekszem több ilyen tartalmat szállítani :)

   Törlés