2018. március 26., hétfő

Kedvencek - február

Kivételesen a zenét volt a legnehezebb átgondolni.

Olvasnivaló


Nehéz dolgom volt, mert két vacak olvasmányélmény rányomta a bélyegét a feburáromra, a második teljesen el is vette a kedvem az olvasástól, komolyan megkönnyebbültem, mikor eldöntöttem, hogy elég volt és félbehagyottnak jelöltem. Van, amit kár erőltetni. Szóval a tematikus Harry Potter kocsmakvíz miatt felütött Bogar bárd meséi volt a hónap fénypontja, bár ez éppen nem baj, sőt. El is felejtettem, mennyire bele lehet merülni, és Dumbledore kommentárjai egészen fantasztikusak. Kár, hogy ilyen rövid kis könyvecske, a varázsvilág és varázshasználat lehetőségei és korlátai egy baromi érdekes téma, ez az öt mese és írás max megkapargatja a felszínét.

Néznivaló


Azóta is ideges vagyok David Lynchre, de meg kell hagyni, a Twin Peaks harmadik évada a legegyedibb élmény volt, amit eddig sorozat nyújtott. Hetek óta jár a fejemben, töprengek a kirakóson, volt, hogy még vele is álmodtam. Mielőtt belevágtam volna az új évadba, megnéztem a Tűzz, jöjj velem!-et is, és a kettő együtt szépen keretbe foglalja az eredeti sorozatot, igazából nem is tudom, mennyit értettem volna a film nélkül. Na nem mintha minden tiszta lenne... Hol úgy érzem, hogy ez az egész egy óriási trollkodás Lynchtől, aki röhög a markába, mikor a nézőire gondol, hol úgy, hogy ott van minden puzzledarab előttem, csak nem látom, hogyan kerülhetnének egymás mellé.

Hallgatnivaló


Az új évad zeneválasztására viszont nem lehet panaszom, mindegyik dal illett a sorozathoz, az aktuális epizódhoz, Lynchhez, hiába nem volt stílusom a legtöbb dal. A nyolcadik epizód sem lett volna ugyanaz nélküle, sikerült a végletekig fokozni a feszültséget, és azt hiszem, ha gombafelhőt látok, ezentúl Nine Inch Nails fog szólni a fejemben.

Mik voltak a Ti kedvenceitek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése