2018. június 22., péntek

Kedvencek - tavasz

Mivel ezzel is igencsak elmaradtam, nem írnám meg a bejegyzéseket visszamenőleg, inkább legyen belőle évszakos különkiadás, ha már így alakult. És még mielőtt ezt is elfelejtem.


OlvasnivalóNagy kedvencem Philip Pullman Az Úr sötét anyagai trilógiája, és bár nem vagyok oda érte, amikor egy szívemnek kedves sorozatot folytatnak vagy kibővítenek, Pullman az a szerző, akinél egy cseppet sem féltem attól, mit fog művelni mindazzal, amit eddig felépített. A La Belle Sauvage nagyszerű. Szórakoztató, igaz, közel sem olyan sötét és izgalmas az eredeti trilógia, ugyanakkor kimondottan feszült, elmélyíti a korábbi ismereteinket Lyra világáról, és nagyon-nagyon emberi. Volt egy-két apró részlet, ami nekem nem hiányzott volna, de nagyon élveztem és várom a következő köteteket. Az egyetlen, amiben nem vagyok biztos, hogy milyen élmény lesz kronologikus sorrendben olvasni - mármint nem elsősorban nekem, én már olvastam háromszor a korábbi könyveket -, ugyanis hiába fogalmaz sokkal egyértelműbben daimónkérdésben vagy az egyház nézeteit illetően, lehet, hogy ez mégsem olyan egyértelmű azok számára, akik a nulláról indulnának ezzel a kötettel.


NéznivalóMost, hogy megérkezett (és azóta be is fejeződött) a Westworld második évada, a párommal jól bedaráltuk az elsőt. Néha igen lassú és az önismétlés látszatát kelti, máskor meg valahogy billegnek a csavarok, mégis szépen összeállt a végére. Jól működik, és jó kérdéseket pedzeget, a színészeket pedig öröm nézni.


HallgatnivalóÚjabb klasszikus, újabb bepótolt mulasztás. Már nem is tudom, honnan jött, tényleg, nem emlékszem a gondolatra, csak goth zenés hangulatba kerültem, utánaolvastam kicsit a Siouxsie and the Bansheesnek, és azóta a Juju megy végtelenítve. Amellett, hogy nagyon tetszik, egészen otthonos érzés hallgatni, felfedezni, mi az, ami ebből a vonalból már korábban is (általános iskolás, babybat koromban) az ízlésem része volt, csak megfogalmazni nem tudtam. Sose késő, na.

Meséljetek, hogy telt a tavaszotok? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése